Begin van de wederopbouw

De Heere is goed! In Cebu City zijn we begonnen met de bouw van nieuwe huizen voor de 12 Pasuk gezinnen die tijdens de kerst getroffen werden door brand. Aangezien er nog machinale werkzaamheden in het rampgebied zijn, hebben nog niet alle gezinnen toestemming om hun huis definitief te bouwen. Daarom hebben we het project opgedeeld in twee stappen: In fase 1 bouwen we een ‘mobiele’ constructie voorzien van een golfplaten-dak en zeildoek-zijwanden. Indien nodig is het huisje door een paar sterke mannen nog te verplaatsen. In fase 2 timmeren we de wanden, deur en ramen erin en wordt de vloerconstructie in beton gefundeerd. Het hout wordt beschermd met een vrolijk verflaagje en binnen leggen we elektriciteit en verlichting aan. Naar verwachting sluit de gemeente de wijk weer aan op stroom en water rond eind februari. Met de Pasuk kinderen gaat het goed. Ze hebben allemaal eten en drinken, een slaapplek en kleding, ze gaan naar school en komen iedere zaterdag op het Pasuk project. Lieve vrienden en donateurs, we houden u op de hoogte. Binnenkort meer foto’s. Mede namens de Pasuk kinderen en hun ouders/verzorgers, hartelijk bedankt voor uw donaties, meeleven en gebed ♥

Er wordt druk getimmerd aan de nieuwe huisjes van Jaren Boy en Jumar
Twee moeders bepalen tussen het puin de erfscheiding, als startpunt van de bouw