Bijlessen en huiswerkbegeleiding

Ook in Cebu is alles nog steeds in lockdown. Onze scholieren kunnen daarom nog steeds niet naar school. In deze lastige tijd hebben de kinderen grote moeite met hun schoolopdrachten. Maar ook hierin biedt Pasuk hulp! Bekijk het filmpje over ons nieuwe bijlesprogramma en lees onder de video meer over onze aanpak.

Iedere twee weken ontvangen de kinderen een stapel opdrachten van school, waar ze zich thuis door heen werken. Om hen daarin te ondersteunen is Pasuk Foundation het Homework Support Program gestart, waarin we de kinderen bijlessen en huiswerkbegeleiding bieden. De hulp aan de jongere kinderen in het basisonderwijs is voor het Pasuk team nog redelijk eenvoudig. Echter, de begeleiding van kinderen op het middelbaar onderwijs is wel van een ander kaliber. Met name de technische vakken en wiskunde blijken een flinke uitdaging. De tieners missen het persoonlijk contact en de uitleg van hun vakdocenten.

Bijlessen aan huis
Om de Pasuk tieners goed te helpen in hun studie, hebben we besloten om een professionele docent aan te stellen. Glenda (32 jaar) is onderwijzeres en heeft een specialisatie in wiskunde. Ze is zelf opgegroeid in de sloppenwijken en weet daarom heel goed wat armoede is en wat dit met de kinderen doet. Iedere werkdag bezoekt Glenda één van de vijf wijken waarin Pasuk actief is, om bijlessen te geven aan de tieners en ondersteuning te bieden bij hun huiswerkopdrachten. De kinderen en hun ouders zijn heel dankbaar voor deze geweldige ondersteuning. Bekijk de foto's onderaan deze pagina.

Help mee bijlessen mogelijk te maken
De huiswerkbegeleiding tijdens deze lockdown is erg belangrijk. Zo voorkomen we dat onze scholieren leerachterstand oplopen of afhaken in hun studie. Hoewel het een kostbare investering is, willen we deze aanpak wel volhouden. Als 15 gezinnen eenmalig 100 euro geven, kunnen we Glenda dit hele jaar bijles laten geven. Helpt u mee om het Pasuk bijlesprogramma financieel mogelijk te maken?

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Gift”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

Foto's
Bekijk hieronder foto's van de bijlessen en huiswerkbegeleiding bij de Pasuk kinderen thuis: