Nieuwe schoolspullen voor sponsorkinderen

Op de Filipijnen is het nieuwe schooljaar in volle gang. De scholen blijven echter nog steeds gesloten voor onderwijs vanwege de geldende quarantainemaatregelen. Daarom werken onze sponsorkinderen thuis aan hun schoolopdrachten. Wat dit voor de kinderen betekent en hoe Pasuk hierin precies help, leest u verderop in dit artikel.

Nieuwe schoolspullen
Begin deze maand hebben alle zeventig Pasuk kinderen hun nieuwe schoolspullen ontvangen. Een geweldig moment, want dit stelt de leerlingen in staat om hun schoolopdrachten te maken. Samen met de ouders hebben we de inhoud van het schoolpakket bepaald, om te zorgen dat alle noodzakelijke spullen erin zitten. Het pakket bestaat o.a. uit schriften, pennen, potloden en stiften, een nietmachine, plakband en lijm, slippers en een paraplu, om het gemaakte huiswerk droog op school te krijgen.

In het warenhuis in Cebu City was een speciale plek voor Pasuk ingericht, waardoor alles ordelijk geregeld kon worden. Hoe dat precies in zijn werk ging, kunt u zien in het onderstaand filmpje. Als u een extra bijdrage wilt doen voor ons onderwijsprogramma, dan kan dat eenvoudig onderaan deze pagina.


Thuisonderwijs

Al ruim anderhalf jaar volgen onze sponsorkinderen nu thuisonderwijs. Ouders of verzorgers halen iedere week op school de lesmodules op. In de modules zijn de lessen uitgeschreven en staan ook de opdrachten. Die moeten de leerlingen zelf lezen en maken. Veel kinderen ervaren dit als lastig – vooral als ouders, broers of zussen hen niet kunnen helpen. De kinderen missen enorm de begeleiding van hun onderwijzers. En ook missen ze het contact en de gezelligheid met andere kinderen op school.

Bijlessen
Juist in deze moeilijke tijd willen we onze sponsorkinderen hoop en educatie bieden. Naast de benodigde schoolspullen, geeft Pasuk de kinderen ook bijles. We organiseren dit in kleine groepjes, of soms individueel bij de kinderen thuis. Met alle geduld helpt Glenda – onze eigen wiskunde vakdocent – de tieners net zo lang, tot ze die uitdagende wiskundeformules ‘onder de knie’ hebben. De kinderen en hun ouders zijn Pasuk erg dankbaar voor deze geweldige ondersteuning.

Les uit de Bijbel
Voor corona ontvingen we alle sponsorkinderen wekelijks op het Pasuk project in Cebu Bible Church. Maar omdat de kinderen vanwege de quarantaineregels niet naar de kerk kunnen komen, bezoeken de Pasuk mentoren hen thuis. Iedere week krijgen de kinderen een Bijbeltaak, met als doel om hen meer en meer vertrouwd te maken met Gods Woord. Zo leren de kinderen diverse Bijbelverhalen en kunnen ze aan de slag met puzzels rond het weekthema. Ook leren de kinderen iedere week een Bijbelvers uit hun hoofd en sturen hiervan een filmpje naar hun mentor. Verder stimuleren we de kinderen te bidden, hun nood bij de Heere Jezus te brengen en God te danken voor Zijn trouwe genade en bescherming.

Uw bijdrage is welkom
We zijn dankbaar dat we als Pasuk deze kwetsbare kinderen naar school kunnen helpen. Samen met u mogen we investeren in hun toekomst. Vanwege de extra bijlessen zijn de uitgaven in ons onderwijsprogramma dit jaar flink gestegen. Wilt u hierin een extra bijdrage doen? Ter indicatie: het salaris van onze parttime bijlesdocent bedraagt 50 euro per week. De kosten van één schoolpakket bedragen 27 euro. U kunt hieronder eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Gift”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.