Brand verwoest honderden huizen in sloppenwijk

Op vrijdagavond 27 november werd sloppenwijk Lawis – in de wijk Mambaling, Cebu City – verwoest door een zeer grote brand. Volgens officiële cijfers gingen 641 huizen in vlammen op en raakten 700 gezinnen (ruim 3000 personen) dakloos. Ook twee Pasuk sponsorkinderen – de halfzusjes Claudine en Charilyn – zijn getroffen door het allesverwoestende vuur. De kinderen zijn gelukkig ongedeerd, maar ze zijn al hun spullen kwijtgeraakt. Momenteel worden de meisjes met hun familie opgevangen in een nabijgelegen schoolgebouw. De lokale overheid voorziet de slachtoffers van eten en drinken. Er is echter dringend behoefte aan kleding, beddengoed en keukengerei. U kunt hieraan bijdragen, lees verder onder de video.

Laatste nieuws: Cebu getroffen door supertyfoon (17-dec)

 

Noodfonds geopend
Het Pasuk team is ter plaatse om de kinderen te bemoedigen en praktisch bij te staan in deze moeilijke tijd. Daar waar de hulp van de lokale overheid stopt, vullen wij graag aan in wat verder nodig is. Pasuk Foundation heeft een specifiek fonds geopend om de getroffen kinderen te helpen, zodat ze na de kerstvakantie weer naar school kunnen en hun leven weer kunnen opbouwen. Wat precies voor de langere termijn nodig is, zal de komende tijd duidelijk worden. Op korte termijn willen we Claudine, Charilyn en meerdere gezinnen helpen met kleding, matrassen, beddengoed, klamboes, keukengerei en diverse boodschappen die nodig zijn tijdens de noodopvang. Wilt u hiervoor een bijdrage doen? U kunt hieronder eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Gift Noodhulp brand”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

 

Gebedsverzoek
Wilt u alstublieft bidden voor de Pasuk kinderen en andere mensen die alles zijn kwijtgeraakt door de brand. Dat de Heere bescherming zal bieden aan Claudine en Charilyn en dat Hij zal voorzien in datgene wat het meest nodig is, op korte en langere termijn. Ook koerst er momenteel een tyfoon af op het eiland Cebu, die op 16-17 december aan land verwacht wordt. Graag uw gebed voor bescherming voor alle sponsorkinderen en het Pasuk team. Bij voorbaat hartelijk dank!