Noodhulp voor slachtoffers van tyfoon

In december trok supertyfoon ‘Rai’ een spoor van vernieling over de Filipijnen. Ook de stad Cebu, waar wij werken, is zwaar beschadigd. Door het natuurgeweld raakten 24 sponsorkinderen dakloos. Pasuk is erbij en verleent noodhulp aan de getroffen gezinnen. Inmiddels zijn de woningen van drie sponsorkinderen gerenoveerd. Hout en golfplaten zijn slechts mondjesmaat beschikbaar, omdat iedereen op het eiland aan het klussen is geslagen. De komende weken hopen we met een team timmerlieden alle beschadigde huizen te herstellen, zodat de kinderen een goed dak boven hun hoofd hebben en weer rustig kunnen slapen.


Noodfonds geopend
Pasuk Foundation heeft een noodfonds geopend om de getroffen kinderen te helpen in hun eerste levensbehoeften en wederopbouw van de huizen. Wilt u hierin een bijdrage doen? U kunt hieronder eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Gift Noodhulp tyfoon”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.


Foto's

Bekijk hieronder foto's van de renovatie van diverse huizen.

Zware schade
Tyfoon ‘Rai’ bleek bepaald geen alledaagse storm toen deze op 16 december toesloeg op de Filipijnen. Net voor de kust nam deze sterk in kracht toe. De supertyfoon zorgde voor enorme overstromingen, vooral in het oosten van de Filipijnen. Woningen stortten als kaartenhuizen in elkaar en ook veel infrastructuur ging kapot. Meer dan 7,3 miljoen mensen werden getroffen.

Ook in de stad Cebu, waar wij werken, was de ravage enorm. Overal viel de stroom uit toen elektriciteitsmasten als luciferhoutjes afknapten en omvallende bomen stroomkabels scheurden. De mobiele netwerken bleven enigszins intact, weliswaar met een zeer instabiel signaal. Ook de watervoorziening viel uit, waardoor miljoenen mensen een tekort aan schoon drinkwater kregen. Maag- en darminfecties begonnen zich te verspreiden, met diarree als gevolg. Op dit moment is de wateraanvoer in Cebu gelukkig redelijk hersteld. De grootste uitdaging is nog steeds het gebrek aan stroom, vooral ’s avonds en ’s nachts. Mensen hebben last van de warmte en muggen, en slapen daardoor slecht.


Gebedsverzoek

Wilt u alstublieft bidden voor de sponsorkinderen en al die andere mensen die hun huis hebben verloren door de tyfoon. Dat de Heere zal voorzien in datgene wat het meest nodig is, op korte en langere termijn. Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed.