Claudine: “Bedankt sponsors, voor uw hulp na brand!”

In november 2021 verloren de zusjes Claudine en Charilyn – twee Pasuk sponsorkinderen – hun huis en bezittingen. Een enorme brand verwoestte honderden huizen in sloppenwijk Lawis, in Cebu City. Na deze ramp werd het gezin tijdelijk opgevangen in een evacuatiecentrum, samen met honderden andere getroffen families. In die fase heeft het Pasuk-team de zusjes steeds bezocht om hen te bemoedigen. Dankzij extra giften hebben we het gezin kunnen helpen met eten en drinken, nieuwe kleding, matrassen en beddengoed, een gasfornuis en keukengerei. Half december trok een supertyfoon over de stad Cebu, die o.a. aan het evacuatiecentrum forse schade toebracht. Daarom is het gezin verhuisd naar de woning van oma, waar ze nu een kleine kamer hebben.

Lees verder onder de video, waarin Claudine haar nieuwe onderkomen laat zien en ze alle sponsors bedankt voor alle hulp na de brand.


Noodopvang

De twee maanden in de noodopvang vielen erg zwaar voor het gezin. Het klaslokaal was overvol, de meisjes hadden geen privacy. Er was niet genoeg water voor zoveel mensen en er waren onvoldoende toiletten. De vader van Claudine zit in de gevangenis, en dus staat moeder er alleen voor. Claudine’s jongere broertje – Vincent, 8 jaar – heeft een aangeboren hydrocefalie afwijking (“waterhoofd”), waardoor hij moeite heeft met lopen. Alles bij elkaar, een erg moeilijke situatie. En terwijl het gezin nog niet bekomen was van de schrik, trok in december supertyfoon ‘Rai’ recht over het eiland Cebu. Deze verwoestende storm, met windstoten tot wel 260 kilometer per uur, richtte enorme schade aan in de stad. Verbindingen en stroom viel uit, water werd schaars en alles werd opeens een stuk duurder. Door de chaos in de stad na de tyfoon werd ook de noodopvang minder goed bevoorraad.

Logeren bij oma
Gelukkig kon het gezin terecht bij oma in de wijk Pasil, waar ze een kleine kamer hebben (circa 300x150 cm), net groot genoeg om met 5 personen in te slapen. Comfortabel is het niet. Het zolderkamertje heeft geen raam en overdag is het er bloedheet, ’s nachts erg benauwd. Wel hebben de meisjes bij oma toegang tot water en toilet. De school van Claudine ligt op loopafstand en iedere week kan ze daar haar huiswerkpakket ophalen. Claudine zit in de vijfde klas van de middelbare school. Ze maakt volop gebruik van het Pasuk huiswerkbegeleidingsprogramma. Dankzij de uitleg van onze vakdocent kan Claudine al haar schoolopdrachten goed afronden. Verder helpen de meisjes hun moeder met de verkoop van eten langs de weg. Door dit eetstalletje heeft het gezin voldoende inkomen om te voorzien in hun eerste levensbehoeften.

Hoe hielp Pasuk?
Door de brand waren Claudine en Charilyn werkelijk alles kwijt. Daarom heeft Pasuk de zusjes op weg geholpen met noodzakelijke spullen. Zoals nieuwe kleding en slippers. En een kast om de kleding netjes in op te bergen. Ook hebben we een kunststof tafel met stoelen aangeschaft, waaraan de meisjes hun schoolwerk kunnen maken. Verder een sofamatras en beddengoed, zodat ze lekker kunnen slapen. Voor de keuken, een gasfornuis en diverse spullen, zoals afsluitbare bakken en trommels om voedsel veilig in op te bergen. En we hebben het gezin kunnen helpen aan rijst en andere boodschappen. Lieve sponsors, heel erg hartelijk bedankt voor uw donaties!

Gebedsverzoek
We prijzen de Heere God voor Zijn hulp en leiding in de afgelopen tijd, voor alles wat Pasuk mocht betekenen voor Claudine, Charilyn en hun familie. Wilt u alstublieft bidden voor dit gezin? Voor een verbetering in hun leefomstandigheden, zoals betere ventilatie in hun zolderkamertje. Voor een operatie en genezing van het waterhoofd van broertje Vincent. Voor de gezondheid van Charilyn en hulp in haar fysieke en mentale ontwikkeling. Hartelijk dank voor uw meeleven en gebed.

Uw gift is welkom
Ook de komende tijd hopen we Claudine en Charilyn zo goed mogelijk te ondersteunen. Wilt u hierin een bijdrage doen? U kunt hieronder eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Hulp na brand”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.