Terugblik tyfoon: Huizen scholieren hersteld dankzij noodfonds

Precies zes maanden geleden werd Cebu City, evenals een groot deel van de Filipijnen getroffen door een supertyfoon. Deze storm, door de lokale bevolking ook wel ‘Odette’ genoemd, heeft grootse schade aangericht op het eiland. Windstoten met een kracht tot wel 260 kilometer per uur raasden over Cebu. Die dag staat bij zowel de Pasuk staf als sponsorkinderen diep in het geheugen gegrift. Bij 27 sponsorkinderen waaide het dak van hun huis, waardoor ze dakloos werden. Andere huisjes werden totaal verwoest en ook het gebouw van onze kerkpartner ‘Cebu Bible Church’ (CBC) werd zwaar beschadigd. Ondanks deze tragedie was er ook grote reden tot dankbaarheid. Geen van de sponsorkinderen raakte gewond. Hiervoor danken en prijzen we de Heere. We zijn ook zeer dankbaar en verwonderd over de vele giften en gebeden.


Foto's

Bekijk de foto’s van de noodhulp die Pasuk mocht bieden en lees onderin verder over de verdere vooruitgang in de afgelopen maanden.

Noodfonds
Pasuk Foundation riep een noodfonds in het leven om met spoed hulp te realiseren. Deze hulp bestond in eerste instantie uit water, en noodstroomvoorziening. Tevens moesten de daken zo snel mogelijk gerepareerd worden om de huisjes weer enigszins bewoonbaar te krijgen. Begin januari waren enkele huisjes van onze Pasuk kinderen gerenoveerd, echter bouwmateriaal bleek maar mondjesmaat beschikbaar. In de hele stad waren mensen actief om hun woning zo te herstellen dat ze weer bewoonbaar zijn.

In de weken die volgden konden we 27 gezinnen helpen vanuit het noodfonds. Pasuk zorgde voor een team timmerlieden en alle benodigde bouwmaterialen om in korte tijd weer een bewoonbaar huis te realiseren! Wat was er zoal nodig voor deze werkzaamheden? Golfplaten: 194 stuks, kokoshout: 215 palen, 73 kilo aan spijkers, 25 stuks multiplex platen. In totaal zijn onze timmerlieden wel meer dan 500 uur bezig geweest – wat een enorme klus! Tevens vonden er herstelwerkzaamheden plaats aan het kerkgebouw van CBC. Zowel de garage, de wasruimte als het hoofdgebouw moest worden hersteld.

Dubbele dankbaarheid
Eind mei mochten we het 6-jarig bestaan vieren van ‘Quiot Bible Church’, een dochterkerkje van CBC in de heuvels van de stad waar ook sponsorkinderen van Pasuk wonen. Dit was een hoogtepunt voor zowel de medewerkers als de staf. De herbouw van het activiteitencentrum van ‘Quiot Bible Church’ was vlak voor deze datum succesvol afgerond, waardoor de viering kon plaatsen in het herstelde gebouw. Het feest was hierdoor extra bijzonder en vreugdevol. We zijn de Heere zo dankbaar voor het werk dat verricht mocht worden, juist in de achterliggende periode hebben we weer mogen ervaren: God die helpt in nood!

Danken voor
- Herstel van vele woningen en het herstel van de kerkgebouwen.