Veilig vervoer dankzij nieuw busje

De foto spreekt eigenlijk voor zichzelf nietwaar? Blijde kindersnoetjes in blauwe Pasuk T-shirts vullen banken en stoelen van de Nissan NV350. Deze zilvergrijze bolide met z'n 18 zitplaatsen geeft ons de mogelijkheid sponsorkinderen op te halen in hun sloppenwijk en veilig te vervoeren naar het zaterdagprogramma. Het busje is sinds kort eigendom van Pasuk en betekent voor ons werkelijk een gebedsverhoring, omdat we dringend behoefte hadden aan een solide voertuig.

Vooruitgang in materieel
We ontvingen ook niet zomaar een busje, maar één die uitgerust is met frisse airconditioning. De luchtkwaliteit in Cebu-City is erg ongezond vanwege smog en uitlaatgassen. Door de airco hebben de kinderen de luxe om heerlijk schone lucht in te ademen tijdens de autorit. Een enorme vooruitgang! U bent wellicht benieuwd hoe we de dankbare eigenaren werden van dit voertuig. We ontvingen een buitengewoon mooie gift uit nalatenschap van Dhr. Jan van Vlokhoven. Precies het bedrag dat we nodig hadden voor het tweedehands voertuig, waar we geruime tijd voor hebben gebeden. We zijn er stil van. De Heere weet precies wat nodig is en voorziet altijd op het juiste tijdstip. Hem zij daarom alle lof, eer, heerlijkheid en dankzegging.

In onderstaand filmpje legt onze projectdirecteur Russel Villafuerte uit waarom we dit busje nodig hebben en ziet u hoe de Pasuk scholieren hun eerste ritje beleven.


Vooruitgang in lichamelijk opzicht

Heeft u het filmpje gezien over de nieuwe bus? Voor de oplettende kijker, ziet u het meisje linksvoor? Dat is onze Cherry Mae, herinnert u zich het artikel over haar nog, ze is kortgeleden ernstig ziek geweest, we hebben gevreesd voor haar leven maar – God zij dank – zij mocht herstellen! Ook voor haar geldt, vooruitgang! Ziet u hoe vrolijk ze kijkt en hoe ze lichamelijk is opgeknapt? Zonder financiële hulp was aanschaf voor medicatie en gezond voedsel onmogelijk geweest. Dit maakt de missie van Pasuk dankbaar werk. We kunnen hierdoor verschil maken in levens van kinderen. Vooruitgang is in het leven van Cherry Mae duidelijk zichtbaar.

Vooruitgang in eeuwigheidsperspectief
Werkelijke vooruitgang ontvangen we ten diepste alleen, als we onze blik richten naar boven en komen tot Christus Jezus, onze Heer en Verlosser. Dat houden we de Pasuk kinderen voor. Alles van Hem te verwachten en leven in afhankelijkheid. Vooruitgang in geestelijk opzicht is, Hij moet meer worden en wij minder. Zo leren we te leven onder de trouwe zorg van de Hemelse Vader, die precies weet wat we nodig hebben en daarin ook wil voorzien.

Dankpunten
De Heere voorzag in financiële middelen voor de aanschaf van de bus
Dankbaar voor het lichamelijke herstel van Cherry Mae

Gebedspunten
Bescherming van de Heere tijdens de busritten.
Dat het project tot zegen mag zijn voor de zielen van de kinderen