Nieuw schooljaar, nieuwe schoolspullen

Rijen mandjes gevuld met splinternieuwe pennen, kaftpapier en schriften met hagelwitte bladzijdes die startklaar staan om beschreven te worden door ijverige Pasuk leerlingen. Het is weer onze jaarlijkse ‘schoolcampus’ in het warenhuis van Cebu City. De zomervakantie is voorbij gevlogen. Een periode met hoogte- en dieptepunten. Wat zijn we geraakt door het overlijden van Cherry Mae en wat hebben de leerlingen genoten tijdens de jaarlijkse vakantiebijbelweek. Na een lange periode van lockdown en thuisonderwijs zijn de scholen in de stad gelukkig open gegaan en kunnen de kinderen eindelijk weer genieten van klassikaal onderwijs. En Pasuk mag de kinderen voorzien van hun benodigde schoolspullen. Wat een feest!

Lees verder onder de video.

De staf van Pasuk mocht schoolspullen verdelen voor het aankomende cursusjaar. Nieuwe spullen krijgen is voor de kinderen ieder jaar weer een geweldige ervaring. Voor zover mogelijk komen de kinderen met hun ouders naar het grote warenhuis. Met blije gezichten worden winkelmandjes met etuis, scharen, stiften en allerlei andere schoolbenodigdheden gevuld. De ouders zijn zeer dankbaar, ze ervaren deze gift als een enorme zegen, want door deze hulp hoeven ze geen schulden te maken voor de aanschaf van schoolspullen voor hun kind. De staf van Pasuk coördineert dit gezellige winkelmoment en ziet erop toe dat iedere leerling krijgt wat hij of zij nodig heeft. Voor een impressie van de schoolspullen, bekijk de foto's onderaan deze pagina.

Back to school
Dit jaar is dat extra bijzonder, want de kinderen kunnen eindelijk weer naar school. Maar liefst 30 maanden zijn de scholen door strenge covid19-restricties gesloten geweest. Door deze regels moest er thuisonderwijs worden gevolgd. Dit is een intensive periode geweest voor de staf. Trouw bezochten ze de leerlingen aan huis. Ook hielpen we de scholieren met ons huiswerkbegeleidingsprogramma.

Dankpunten
- De scholen mochten na een lange tijd van covid19-restricties weer open gaan.
- Alle Pasuk kinderen werden voorzien van de benodigde schoolspullen.

Gebedspunten
- Bescherming van de leerlingen in het komende schooljaar.

Uw bijdrage is welkom
We zijn dankbaar dat we als Pasuk deze kwetsbare kinderen naar school kunnen helpen. Samen met u mogen we investeren in een hun toekomst. Wilt u een extra bijdrage doen voor de aangeschafte schoolspullen? Ter indicatie: De kosten van één schoolpakket bedragen 50 euro. U kunt hieronder eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Schoolspullen”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.