Pasuk scholier Everly na 2 jaar lockdown eindelijk vrij

Graag delen we verhalen over de levens van onze scholieren in Cebu City. Over wat ze in hun dagelijks leven meemaken en wat Pasuk Foundation voor hen mag betekenen. Deze keer het verhaal van Everly.

Lees verder onder de video.

Dit elfjarige meisje is een van onze Pasuk scholieren en zit in 'grade 6' (groep 8) van de basisschool. Everly komt uit een gezin van vier en woont met haar oudere broer en twee jongere zusjes bij vader en moeder. Moeder is huisvrouw en draagt zorg voor het gezin. Vader werkt al 18 jaar bij een bedrijf dat bouwmaterialen produceert. Hij maakt onderdeel uit van een team met 30 werknemers. Het gezin van Everly kreeg, evenals de andere werknemers, het voorrecht om gratis te wonen op het bedrijventerrein. Hiermee bespaart het gezin op de kosten van een huurwoning.

Strikte lockdown
Helaas, er zit ook een schaduwzijde aan het ‘kosteloos’ wonen op deze plek. Achter de hekken van het bedrijfsterrein zwaait de werkgever met een ijzeren scepter als het gaat om de bedrijfsvoering met betrekking tot Covid19-restricties. Uit angst voor besmetting op zijn bedrijf heeft de werkgever vergaande vrijheid beperkende regels ingevoerd.

Aan alle bewoners werd opgedragen het bedrijventerrein niet te verlaten. Overtreding van deze regel zou leiden tot direct ontslag. Alleen de werknemers kregen permissie om voor werkzaamheden zich buiten het hek te begeven. Deze strenge maatregelingen waren niet slechts voor enkele weken. U zult het niet geloven: Ruim twee jaar zijn Everly met haar moeder, broer en zusjes afgesloten geweest van de buitenwereld.

Everly heeft zwaar geleden onder deze opsluiting – ze miste de vrijheid en het contact met leeftijdsgenootjes. We zijn dankbaar dat het Pasuk team in deze zware periode wel toestemming kreeg om langs te komen, om te polsen hoe het met Everly ging. Deze bezoekjes mochten maar kort duren en vonden plaats in de open lucht bij het wachthuisje van de toegangspoort. Tijdens elk van deze bezoeken werd Everly voortdurend door de Pasuk staf aangemoedigd om in alle omstandigheden haar volle vertrouwen op de Heere te stellen en te bidden voor een eind aan deze beklemmende situatie.

Eindelijk vrij!
We danken de Heere God dat Hij deze gebeden heeft verhoord. Eerst besloot de overheid na de grote vakantie dat de scholen weer fysiek open mochten. Korte tijd later werden ook de vrijheid beperkende restricties op het bedrijventerrein opgeheven. U zult begrijpen: dolgelukkig was Everly toen ze dit hoorde! Het was een geweldige ervaring om eindelijk weer buiten het hek te mogen komen. Eindelijk kon ze weer gewoon naar de markt, naar school, haar klasgenoten zien en spreken. Wat hebben we samen de Heere geprezen toen Everly voor het eerst na die lange afsluiting weer in ons midden mocht zijn op het Pasuk project.

 

Gebedspunten:
- Dat al onze scholieren in hun omstandigheden hun vertrouwen leren te stellen op de Heere Jezus
- Dat God het Pasuk team wijsheid zal geven en fijngevoeligheid om te weten wat ieder kind nodig heeft

Dankpunten:
- Dat Everly en haar gezin weer mogen genieten van de vrijheid.

 

Volgende maand: Kerstviering ✨
We zijn dankbaar dat we kwetsbare kinderen, zoals Everly, kunnen helpen in hun ontwikkeling. Samen met u mogen we investeren in hun toekomst. Op 21 december hopen we het jaarlijkse kerstfeest te vieren met alle Pasuk scholieren en hun ouders. Dan vieren we de geboorte van Jezus Christus, Die naar deze wereld kwam om ons te verlossen van zonde en schuld. Tevens ontvangen alle kinderen die dag hun kerstpakket, met daarin voldoende etenswaren voor de aankomende feestdagen. De kosten hiervoor bedragen 17 euro per kind. Wilt u hiervoor een extra bijdrage doen? U kunt hieronder eenvoudig doneren. Alvast hartelijk bedankt!

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Kerstviering”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

 

Bekijk hieronder foto's van het kerstfeest van vorig jaar. Vanwege Covid-beperkingen bezochten we toen alle kinderen thuis.