Vakantie Bijbel Week: Hoop tijdens zomervakantie

Normaal gesproken zie je kinderen met rugzakken en in schooluniformen vanuit de sloppenwijken naar school gaan, maar in de zomervakantie dwalen ze verveeld rond. Het concept van vakantie gaan of een dagje uit is voor deze kinderen onbekend. Het geld dat gezinnen bij elkaar schrapen is vaak niet eens genoeg voor de meest essentiële levensbehoeften.

Met deze gedachten organiseert het Pasuk-team elk jaar tijdens de zomervakantie een Vakantie Bijbel Week. De kinderen worden van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 12:00 uur meegenomen in een programma met een Bijbels thema. Enthousiaste kinderen melden zich zelfs voor half 9 's ochtends al op het terrein van de Cebu Bible Church, gekleed in de kleur van de dag, en vormen een hecht team. Het verbaast ons hoe snel de kinderen de Bijbelversjes uit hun hoofd leren aan de hand van een handig papier waar dagelijks een nieuw deel aan wordt toegevoegd.

Lees verder onder de video.

Dit jaar is het centrale thema: "God maakt mij sterk" ('God makes me strong'). Elke dag wordt er een subtitel toegevoegd om het hoofdthema verder te verkennen. Aan de hand van verschillende stations volgen de kinderen het dagprogramma, met onder andere het Bijbelverhaal, creatieve activiteiten, spellen en dans. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Dit vraagt veel tijd en inzet van al onze vrijwilligers. Elke dag staan ze onvermoeibaar klaar om met enthousiasme te koken, zingen, dansen, kleuren en knippen, en nog veel meer, allemaal om onze waardevolle Pasuk-kinderen een onvergetelijke week te bezorgen.

Het geeft ons immense vreugde om vrolijke kindergezichten te zien, maar het voornaamste doel is niet slechts tijdelijk vermaak. Het is onze wens dat de Bijbelverhalen en de memorisatieteksten diep wortelen in het hart van al onze Pasuk-kinderen, en dat ze tot een levend geloof in Jezus Christus zullen komen.

Bekijk de foto's en het filmpje op deze pagina om een indruk te krijgen van het programma.

  • Op dinsdag, de gele dag, staat centraal: "God zal me sterk maken om juist te handelen."
  • Op woensdag, de rode dag, luidt het thema: "God zal me sterk maken als ik bang ben of ontmoedigd ben."
  • Op donderdag, de oranje dag, gaat het om: "God zal me sterk maken om te leven zoals Jezus dat wil."
  • Op vrijdag, de groene dag, is het thema: "God zal me sterk maken om problemen en zorgen het hoofd te bieden."
  • En op zaterdag, de blauwe dag ('Graduation Day'), staat centraal: "God zal me sterk maken om Jezus als mijn Heer te volgen en anderen over Hem te vertellen."

Bekijk hieronder de foto's van de vakantiebijbelweek: