Zwemmen en genieten in zomervakantie

Twee grote groene bussen stoppen voor de Cebu Bible Church om enthousiaste kinderen te vervoeren naar het jaarlijkse Pasuk-uitje. Dit uitje is niet alleen een feest voor de kinderen, maar ook voor hun ouders! Alleen de busrit is al een verademing – even ontsnappen aan de bedompte warmte van de sloppenwijk in een bus die heerlijk gekoeld wordt door airconditioning.

Lees verder onder de video.

Bij een prachtig zwembad lossen de bussen hun druk kwebbelende lading. Het Pasuk kookteam heeft zich zoals altijd perfect voorbereid om iedereen van eten en drinken te voorzien. Rijst, groenten, vlees, koelboxen vol drankjes en meer worden uit de bus gehaald. Een feest is niet compleet zonder eten – dat is de Filipijnse cultuur.

Voordat het zwemfestijn begint, wordt er eerst gebeden en gedeelte voorgelezen uit Gods Woord. Of het Pasuk team nu een zaterdagprogramma verzorgt of gewoon aan de rand van het zwembad zit, bij elke gelegenheid worden mogelijkheden gecreëerd om de kostbare woorden uit de Bijbel te delen met de kinderen. Nadat er wat spelletjes zijn gedaan, springen de kinderen in het heerlijk koele water. Ze vergeten even de zorgen van alledag en kunnen echt kind zijn.

Als u het filmpje bekijkt, zult u tussen de zwarte haren en blauwe shirtjes misschien enkele blanke gasten opmerken - dat klopt; het zijn sponsors uit Nederland. Zij genieten volop mee en voeren ondertussen waardevolle gesprekken. Een van de doelen van dit uitje is om verbinding te leggen met de ouders of verzorgers van het kind. De setting is informeel en ontspannen, waardoor er op een natuurlijke manier gesprekken ontstaan, zodat we meer te weten komen over wat er speelt in de gezinnen en elkaar beter leren kennen.

Voor zowel de Pasuk staf, de ouders als de kinderen is dit een dag met een gouden randje, waarvoor we de Heere dankbaar zijn!