Drinkwater-droom wordt werkelijkheid

Update 10 december 2023
Met vreugde delen we mee dat dankzij uw vrijgevigheid we ruim €5600 aan giften hebben ontvangen voor ons drinkwaterproject bij de Cebu Bible Church. De pomp en het waterfilter zijn inmiddels geïnstalleerd. Een officiële drinkwatertest heeft bevestigd dat het water veilig is om te drinken. Binnenkort hopen we ook de generator aan te schaffen voor back-up stroomvoorziening.

Twee jaar geleden veroorzaakte de supertyfoon 'Rai' verwoesting in Cebu. Veel sponsorkinderen werden dakloos en getroffen door de gevolgen van dit natuurgeweld. Pasuk Foundation schoot meteen te hulp en voorzag in noodhulp voor de getroffen gezinnen. Een van de grootste uitdagingen tijdens deze crisis was het gebrek aan stroom en schoon drinkwater, wat leidde tot dorst en gezondheidsproblemen, vooral bij de kinderen.

Het belang van schoon drinkwater is duidelijker dan ooit. Om de basisbehoeften van de sponsorkinderen te waarborgen en de gemeenschap te ondersteunen in noodsituaties, heeft Pasuk Foundation besloten een waterbron te slaan bij de Cebu Bible Church. Na drie weken intensief boren door harde rotsgrond, hebben we op 6 oktober met vreugde water gevonden op een diepte van 26 meter. We zijn de Heere dankbaar voor deze eerste succesvolle stap!

Waterfilter en back-up stroomvoorziening
Nu we water hebben gevonden, is de volgende stap de installatie van een waterfiltersysteem. We streven ook naar de aanschaf van een mobiele generator als back-up stroomvoorziening voor het geval van stroomuitval.

Projectkosten en uw bijdrage
De totale begroting voor dit project bedraagt 6.000 euro en omvat onder andere de kosten voor de waterbron met een elektrische pomp, het waterfiltersysteem, leidingmaterialen en de aanschaf van de benzinegenerator.

We verwelkomen uw bijdrage aan dit belangrijke project. Donaties kunnen worden gestort op rekeningnummer NL11 ABNA 0415 287 626, ten name van Pasuk Foundation, met de vermelding "Project Drinkwater". U kunt ook hieronder gemakkelijk via iDEAL doneren aan dit mooie project.

DONEER + BLIJF OP DE HOOGTE

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

DONEER ANONIEM

BANKOVERSCHRIJVING
NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. “Project Drinkwater”

IDEAL of PAYPAL
Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.


Samen maken we het verschil
Met elkaar en Gods hulp kunnen we veilig drinkwater voor de kinderen van Pasuk mogelijk maken. Uw steun is van onschatbare waarde en draagt rechtstreeks bij aan het welzijn van de sponsorkinderen en hun families. In de nabije toekomst hopen we ook te kunnen investeren in zonnepanelen, met als doel om de maandelijkse energienota van Pasuk omlaag te brengen. Voor vragen over dit project, neem contact met ons op.