Nieuwe schoolspullen maken een wereld van verschil

Een van de absolute hoogtepunten in het programma van Pasuk is de aanschaf van de benodigde schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. De dankbaarheid die straalt van de gezichten van zowel ouders als kinderen, spreekt boekdelen. Waarom is dit zo speciaal? Zonder deze materialen kunnen de kinderen eenvoudigweg niet naar school. Hoewel het onderwijs in Cebu gratis is, moeten ouders de lesmaterialen, uniformen, schoenen en andere benodigdheden zelf betalen. Voor veel gezinnen is dit vaak niet haalbaar, zeker niet als ze meerdere kinderen hebben. De gevolgen zijn enorm. Zonder schoolspullen is er geen school. Geen school betekent geen diploma, geen kans op werk en geen toekomst.

Lees verder onder de video.

 

Kinderen komen samen met een van hun ouders naar het warenhuis in het centrum van de stad. Elk kind mag zelf de benodigde spullen uitkiezen binnen het beschikbare budget. Met hun mandje in de hand lopen ze langs de tafels en rekken om de schoolspullen dankbaar in ontvangst te nemen.

Educatie is niet voor niets een essentieel onderdeel van de Pasuk visie. Onderwijs is van cruciaal belang voor een stabiele toekomst in Cebu. Het leven in deze stad is hard, en de kloof tussen arm en rijk is enorm. In veel gezinnen die door Pasuk worden ondersteund, ervaren we de uitzichtloosheid van het leven. Dagelijks maken ze zich zorgen of er voldoende voedsel zal zijn, of medische kosten betaald kunnen worden. Voor veel kinderen betekent dit dat hun leven voornamelijk draait om overleven.

Door te voorzien in de noodzakelijke schoolbenodigdheden geven we deze kinderen de kans om onderwijs te volgen, wat de sleutel is tot het verwerven van vaardigheden en het vinden van werk. Het is hartverwarmend om met voormalige Pasuk-kinderen te spreken. Ze tonen ons vol vreugde en dankbaarheid dat ze hun studie hebben kunnen voltooien en zelfs een baan hebben gevonden.

Deze verhalen begonnen jaren geleden met een mandje vol gesponsorde schoolspullen, een mandje waarvan de inhoud een wereld van verschil maakt!

Bekijk bovenstaand filmpje of de foto's hieronder.