VACATURE: Bestuurslid / Penningmeester

Stel je eens voor… dat je als kind opgroeit in een sloppenwijk, omringd door lawaai, stank en rommel. Vandaag heb je nog niets gegeten. Je moeder gaf je wat kleingeld om de dag door te komen, voordat ze naar haar werk vertrok. Je hoopt maar dat er vanavond een maaltijd op tafel zal staan. Je voelt je verdrietig en hopeloos. Je vader is overleden in de gevangenis, en er is geen geld voor schoolspullen. Hierdoor miste je de start van het schooljaar, maar je droomt ervan ooit terug te keren naar school, een vak te leren, een baan te vinden. Weg van hier…

Deze schrijnende situatie is de dagelijkse realiteit voor miljoenen kinderen in de Filipijnen. De sloppenwijken, waar gebrek aan basisbehoeften en onderwijskansen de norm zijn, zijn vaak plaatsen van uitzichtloosheid en extreme armoede. Maar te midden van deze uitdagingen gloort er hoop voor de meest kwetsbare kinderen.

Dit is jouw kans om hoop te bieden aan kwetsbare kinderen op de Filipijnen. Maak het verschil door onze financiën te beheren en draag zo bij aan het veranderen van levens.

Onze missie
Pasuk Foundation is een christelijke hulporganisatie voor de ontwikkeling van kinderen en is al meer dan 20 jaar actief op de Filipijnen. Wij geloven dat ieder kind uniek en waardevol is. Daarom willen we kwetsbare kinderen in staat stellen om hun talenten te ontwikkelen en te komen tot het doel waarvoor zij geschapen zijn. In samenwerking met kerkpartners op de Filipijnen biedt Pasuk Foundation hoop en educatie aan deze kinderen. Hoop, door het Evangelie van Jezus Christus. En we bieden de kinderen onderwijsmogelijkheden, om hun groei en zelfredzaamheid te stimuleren.

Functieomschrijving
Als nieuw bestuurslid ben jij medeverantwoordelijk voor de visie en het beleid van Pasuk Foundation. Je denkt proactief mee over de Pasuk programma’s en zet je talenten in om de organisatie verder te ontwikkelen. Daarbij krijg je als specifieke verantwoordelijkheid het beheren en bewaken van de financiën van de stichting. Je onderhoudt contacten met de bank, de boekhouder en de accountant. Je draagt zorg voor de jaarrekening en voorziet het bestuur van tussentijdse financiële rapportages.

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een onbetaalde vrijwilligersfunctie van gemiddeld 6-8 uur per maand. Ontdek hoe jouw inzet het verschil kan maken in de levens van kwetsbare kinderen.

Jouw profiel
Je bent een volgeling van Jezus Christus en kunt je vinden in de visie, missie en geloofsverklaring van Pasuk Foundation. Je hebt minimaal Hbo-niveau en boekhoudkundige ervaring. Je bent nauwgezet en proactief.

Contact
Deze functie biedt jou de unieke gelegenheid om op een effectieve manier het verschil te maken in de levens van kwetsbare kinderen. Spreekt deze uitdaging jou aan en/of wil je meer informatie? Neem dan contact op met bestuursvoorzitter Martijn Ros, telefoon/WhatsApp: 0614217216 of stuur ons een bericht via e-mail.