Pasuk FoundationHoop+Educatie


Onze sponsorkinderen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Tijdens de kerstnacht (25 december 2018) heeft een enorme vuurzee bijna 400 huizen verwoest in een van de wijken waar Pasuk Foundation actief is. Het kerkgebouw van onze projectpartner ‘Cebu Bible Church’ is ongedeerd, maar wel zijn de huizen van 10 Pasuk kinderen en 2 projectvrijwilligers door deze afschuwelijke brand verwoest. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bieden we u de mogelijkheid om te helpen.

 

HELP MEE!

U kunt concreet helpen door deze pagina te delen met familie, vrienden en/of collega's. Graag ook uw gebed voor de getroffen gezinnen, dat zij alle hulp zullen ontvangen die nodig is en snel toestemming zullen krijgen om te beginnen met de herbouw van hun huis. Ook uw financiele bijdrage is van harte welkom. U kunt doneren op de volgende manieren:

 

> Bank: NL11 ABNA 0415 2876 26 t.n.v. Pasuk Foundation, o.v.v. "BRAND"

> iDeal / PayPal: Betaling via Geef.nl (5% commissiekosten voor Pasuk)

 

Goed om te weten: Pasuk Foundation wordt door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw gift aftrekbaar is voor de aangifte inkomstenbelasting.

 

 

Tussenstand

Inmiddels hebben we al ruim € 11.000 aan giften ontvangen! Dit geld gaan we inzetten om de 12 huizen te herbouwen. Ook hebben we nieuwe schoolspullen en kleding aangeschaft, zodat de kinderen na de kerstvakantie weer naar school konden. Mede namens de kinderen, hun ouders en het Pasuk projectteam, heel HARTELIJK BEDANKT voor uw meeleven en donaties❣️

 

> Bekijk foto's op Facebook

 

 

Update: 10 januari 2019

De wederopbouw van de huizen laat nog even op zich wachten. Eerst moet de boel verder opgeruimd en gaat het stadsbestuur een nieuwe weg aanleggen naar het hart van deze wijk, zodat de brandweer bij een eventuele volgende brand de vuurhaard sneller kan bereiken. Zolang er nog geen toestemming is voor bouwen, kunnen we nog niet beginnen. Het voorlopige plan is om de gezinnen tijdelijk te laten kamperen in een tent op de plek waar hun huis stond. In de derde week van januari

 

 

Update: 7 januari 2019

Dit weekend hebben we met de kinderen en hun ouders nieuwe schoolspullen uitgezocht in een winkelcentrum in de stad. De kinderen zijn heel blij en dankbaar, want vandaag konden weer naar school! Ook kochten we heerlijke kussens, zodat ze lekker kunnen slapen.

 

        

 

        

 

 

De gezinnen worden opgevangen in een school:

 

Van de huizen is niets meer over:

   

 

© SunStar Cebu - Kinderen spelen tussen de verblakerde resten van de huizen:

 

 

Update: woensdag 2 januari

Het Pasuk projectteam bezoekt morgen opnieuw de getroffen kinderen om concreet te inventariseren wat per gezin nodig is voor wederopbouw van hun situatie. Ook plannen we met de ouders een bezoek aan het winkelcentrum voor de aanschaf van de benodigde schoolspullen. Onze leverancier heeft opdracht gekregen voor herproductie van de Pasuk schooltassen en T-shirts die door de brand verloren zijn gegaan.

 

Het volgende krantenartikel geeft een indruk hoe een kind deze situatie beleefd:

> Cebu Daily News (02-01-2019): A fire survivor’s wish: school uniform, notebooks for the New Year

 

 

Update: 28 december 2018

In verband met tyfoon "USMAN", die momenteel over Cebu trekt, worden gezinnen die niet bij familieleden kunnen logeren, tijdelijk opgevangen in een school. De komende tijd voorziet Pasuk Foundation de kinderen in hun eerste levensbehoeften en schaffen we hun benodigde schoolspullen aan, zodat zij na de kerstvakantie weer naar school kunnen.

 

Met Gods hulp hopen we in 2019 voor elk kind/gezin een veilig, praktisch huisje met stroom, water en verlichting te realiseren. Het benodigde budget hiervoor is ongeveer € 1.000 per huisje.

 

Deel deze pagina s.v.p. met je familie, vrienden en kennissen, zodat we alle hulp kunnen bieden die nodig is. Goed om te weten: Pasuk Foundation werkt uitsluitend met vrijwilligers, alle donaties komen voor 100% ten goede aan de noodhulp.

 

 

26 december 2018

Pasuk Foundation heeft een specifiek fonds geopend om de getroffen scholieren te helpen, zodat ze na de kerstvakantie weer naar school kunnen en hun leven weer kunnen opbouwen.

 

Het betreft de volgende tien scholieren:

 • Faith Danielle
 • Xania Mae
 • Jumar Jr.
 • Rhizey Bella
 • Dustin Ken Allen
 • Paula Mae
 • Christine Mae
 • Jaren Boy
 • Rhogie Mar
 • Trixie
 • en onze projectvrijwilligers Nilda en Glenda


25 december 2018

Geen rustige kerst in Cebu City – Vanmorgen vroeg heeft een enorme brand bijna 400 huizen verwoest in de wijk Duljo-Fatima, een van de gebieden waar Pasuk Foundation actief is. Ruim 3.000 mensen zijn alles kwijtgeraakt. Een jongen van twaalf is bij de brand om het leven gekomen. Het kerkgebouw van onze projectpartner ‘Cebu Bible Church’ is ongedeerd, maar wel zijn de huizen van 10 Pasuk kinderen en 2 projectvrijwilligers door deze afschuwelijke brand verwoest. We zijn erg dankbaar dat geen van de Pasuk kinderen gewond is geraakt. De gezinnen worden momenteel opgevangen in een nabijgelegen sporthal. De vrijwilligers van ‘Cebu Bible Church’ zijn al druk bezig om hulp te bieden.

 

Wilt u alstublieft bidden voor de Pasuk kinderen en andere mensen die werkelijk alles zijn kwijtgeraakt. Dat God zal voorzien in datgene wat nu het meest nodig is, zoals veiligheid, eten, water, kleding, schoeisel, tenten, matrassen, dekens, zaklampen, kook- en eetgerei.

Lokale nieuwsberichten

> Sunstar Cebu (29-12-2018): City Council declares a state of calamity in Duljo

> SunStar Cebu (26-12-2018): Fight ignites Cebu’s biggest fire

 

© Cebu Daily News

 

© Cebu Daily News

 

© Cebu Daily News