Geef met fiscaal voordeel
 

Voordelig doneren

U bent geraakt door de missie van Pasuk Foundation en wilt het werk van Pasuk Foundation graag steunen. Wat fijn! Dat kunt u uiteraard doen door recht vanuit het hart spontaan een eenmalige gift te geven, of weloverwogen en planmatig iedere maand een vast bedrag te doneren.

Pasuk Foundation is een door de belastingdienst goedgekeurde ANBI. Dit betekent dat uw giften aftrekbaar voor de belasting zijn. Voorwaarde is dat het totaal van al uw giften Pasuk Foundation en overige goede doelen boven een bepaalde drempel uitkomt. Ook geldt er voor de aftrekbaarheid van gewone giften een bepaald maximum. Voor Pasuk Foundation geldt bovendien dat zij als ANBI geen schenkbelasting hoeft te betalen over de ontvangen bedragen. Een dubbel fiscaal voordeel dus!

Het is ook mogelijk om te geven, zonder de beperkingen van de drempel en het maximum. Dat kan door middel van de zogenaamde lijfrenteschenking. U spreekt dan met Pasuk Foundation af dat u gedurende ten minste vijf jaren een vast bedrag overmaakt. Dat bedrag is dan jaarlijks aftrekbaar, zonder de belemmering van een drempel of een plafond.


Schriftelijke overeenkomst

Wilt u uw schenking aan Pasuk Foundation voor minimaal vijf jaar vastleggen? Dat kan met het formulier ‘Overeenkomst periodieke gift in geld’. Download de overeenkomst, vul de eerste vier pagina’s in (zowel het exemplaar voor de schenker als voor de ontvanger) en stuur de overeenkomst ondertekend naar Pasuk Foundation. U krijgt van ons één exemplaar ondertekend retour.

Meer weten?
Wilt u meer weten over schenken via een overeenkomst of akte? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!