Pasuk Foundation


Onze sponsorkinderen

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De afgelopen maanden hebben we 12 Pasuk gezinnen mogen helpen aan een nieuw huis, dat ze door brand kwijtraakten tijdens de kerstdagen. We zijn blij en enorm dankbaar dat alle Pasuk kinderen weer een veilig plekje hebben om te slapen.Op zaterdag 27 april hebben we met de kinderen, hun ouders en het Pasuk team de Heere God gedankt voor Zijn goedheid en trouw. Bekijk hieronder een korte indruk van het prachtige dankfeest.

 

 

> Bekijk alle foto's op Facebook

 

 

Update: 1 maart 2019

Een aantal huizen achterin het wijkje moeten nog gesloopt worden. Vanwege doorgang voor zwaar materieel kunnen 9 van de 12 gezinnen hun onderkomen nog niet definitief bouwen. Mogelijk worden de plekken op een andere manier ingedeeld.

 

Dit huisje (fase-1) is half gereed, en eventueel nog verplaatsbaar.

 

 

De huisjes van buurjongens Jaren Boy en Jumar zijn intussen wel gereed.

 

Binnen ziet het er netjes uit. Stroom is voorbereid, we wachten op aansluiting.

 

 

Update: 9 februari 2019

De Heere is goed! In Cebu City zijn we begonnen met de bouw van nieuwe huizen voor de 12 Pasuk gezinnen die tijdens de kerst getroffen werden door brand. Aangezien er nog machinale werkzaamheden in het rampgebied zijn, hebben nog niet alle gezinnen toestemming om hun huis definitief te bouwen. Daarom hebben we het project opgedeeld in twee stappen: In fase 1 bouwen we een 'mobiele' constructie voorzien van een golfplaten-dak en zeildoek-zijwanden. Indien nodig is het huisje door een paar sterke mannen nog te verplaatsen. In fase 2 timmeren we de wanden, deur en ramen erin en wordt de vloerconstructie in beton gefundeerd. Het hout wordt beschermd met een vrolijk verflaagje en binnen leggen we elektriciteit en verlichting aan. Naar verwachting sluit de gemeente de wijk weer aan op stroom en water rond eind februari. Met de Pasuk kinderen gaat het goed. Ze hebben allemaal eten en drinken, een slaapplek en kleding, ze gaan naar school en komen iedere zaterdag op het Pasuk project. Lieve vrienden en donateurs, we houden u op de hoogte. Binnenkort meer foto's. Mede namens de Pasuk kinderen en hun ouders/verzorgers, hartelijk bedankt voor uw donaties, meeleven en gebed ♥

 

Er wordt druk getimmerd aan de nieuwe huisjes van Jaren Boy en Jumar:

 

Twee moeders bepalen tussen het puin de erfscheiding, als startpunt van de bouw:

 

 

Update: 17 januari 2019

De getroffen Pasuk kinderen en hun families verblijven nog steeds in de school. Deze noodopvang gaat dicht op 25 januari. Het rampgebied is nog niet vrijgegeven voor wederopbouw. Eerst moet er een nieuwe weg worden aangelegd, naar het hart van de wijk, zodat de brandweer bij een eventuele volgende brand de vuurhaard sneller kan bereiken. Een aantal huisjes zal plaats moeten maken voor deze weg, alleen is nog niet bekend waar de weg precies komt. Daarom is het plan om de komende week eerst tijdelijke onderkomens te timmeren en zodra het gebied is vrijgegeven de huizen definitief af te bouwen.

 

Afgelopen week hebben de gezinnen o.a. een oplaadbare zaklamp ontvangen en een stretcher zodat ze beter kunnen slapen:

 

Jumar op de plek waar eens zijn huis stond:

 

 

Update: 10 januari 2019

Inmiddels hebben we al ruim € 11.000 aan giften ontvangen! Dit geld gaan we inzetten om de 12 huizen te herbouwen. Ook hebben we nieuwe schoolspullen en kleding aangeschaft, zodat de kinderen na de kerstvakantie weer naar school konden. Mede namens de kinderen, hun ouders en het Pasuk projectteam, heel HARTELIJK BEDANKT voor uw meeleven en donaties❣️

 

 

Update: 7 januari 2019

Dit weekend hebben we met de kinderen en hun ouders nieuwe schoolspullen uitgezocht in een winkelcentrum in de stad. De kinderen zijn heel blij en dankbaar, want vandaag konden weer naar school! Ook kochten we heerlijke kussens, zodat ze lekker kunnen slapen.

 

        

 

        

 

 

De gezinnen worden opgevangen in een school:

 

Van de huizen is niets meer over:

   

 

© SunStar Cebu - Kinderen spelen tussen de verblakerde resten van de huizen:

 

 

Update: woensdag 2 januari

Het Pasuk projectteam bezoekt morgen opnieuw de getroffen kinderen om concreet te inventariseren wat per gezin nodig is voor wederopbouw van hun situatie. Ook plannen we met de ouders een bezoek aan het winkelcentrum voor de aanschaf van de benodigde schoolspullen. Onze leverancier heeft opdracht gekregen voor herproductie van de Pasuk schooltassen en T-shirts die door de brand verloren zijn gegaan.

 

Het volgende krantenartikel geeft een indruk hoe een kind deze situatie beleefd:

> Cebu Daily News (02-01-2019): A fire survivor’s wish: school uniform, notebooks for the New Year

 

 

Update: 28 december 2018

In verband met tyfoon "USMAN", die momenteel over Cebu trekt, worden gezinnen die niet bij familieleden kunnen logeren, tijdelijk opgevangen in een school. De komende tijd voorziet Pasuk Foundation de kinderen in hun eerste levensbehoeften en schaffen we hun benodigde schoolspullen aan, zodat zij na de kerstvakantie weer naar school kunnen.

 

Met Gods hulp hopen we in 2019 voor elk kind/gezin een veilig, praktisch huisje met stroom, water en verlichting te realiseren. Het benodigde budget hiervoor is ongeveer € 1.000 per huisje.

 

Deel deze pagina s.v.p. met je familie, vrienden en kennissen, zodat we alle hulp kunnen bieden die nodig is. Goed om te weten: Pasuk Foundation werkt uitsluitend met vrijwilligers, alle donaties komen voor 100% ten goede aan de noodhulp.

 

 

26 december 2018

Pasuk Foundation heeft een specifiek fonds geopend om de getroffen scholieren te helpen, zodat ze na de kerstvakantie weer naar school kunnen en hun leven weer kunnen opbouwen.

 

Het betreft de volgende tien scholieren:

 • Faith Danielle
 • Xania Mae
 • Jumar Jr.
 • Rhizey Bella
 • Dustin Ken Allen
 • Paula Mae
 • Christine Mae
 • Jaren Boy
 • Rhogie Mar
 • Trixie
 • en onze projectvrijwilligers Nilda en Glenda


25 december 2018

Geen rustige kerst in Cebu City – Vanmorgen vroeg heeft een enorme brand bijna 400 huizen verwoest in de wijk Duljo-Fatima, een van de gebieden waar Pasuk Foundation actief is. Ruim 3.000 mensen zijn alles kwijtgeraakt. Een jongen van twaalf is bij de brand om het leven gekomen. Het kerkgebouw van onze projectpartner ‘Cebu Bible Church’ is ongedeerd, maar wel zijn de huizen van 10 Pasuk kinderen en 2 projectvrijwilligers door deze afschuwelijke brand verwoest. We zijn erg dankbaar dat geen van de Pasuk kinderen gewond is geraakt. De gezinnen worden momenteel opgevangen in een nabijgelegen sporthal. De vrijwilligers van ‘Cebu Bible Church’ zijn al druk bezig om hulp te bieden.

 

Wilt u alstublieft bidden voor de Pasuk kinderen en andere mensen die werkelijk alles zijn kwijtgeraakt. Dat God zal voorzien in datgene wat nu het meest nodig is, zoals veiligheid, eten, water, kleding, schoeisel, tenten, matrassen, dekens, zaklampen, kook- en eetgerei.

Lokale nieuwsberichten

> Sunstar Cebu (29-12-2018): City Council declares a state of calamity in Duljo

> SunStar Cebu (26-12-2018): Fight ignites Cebu’s biggest fire

 

© Cebu Daily News

 

© Cebu Daily News

 

© Cebu Daily News